دلتنگم و با هیچ کسم میل سخن نیست

عواملی که باعث ریزش مو و کچلی میشوند

يكشنبه, ۱ مهر ۱۳۹۷، ۰۵:۲۴ ب.ظ

کچلی

کچلی ,کچلی سکه ای,کچلی سکه ای ریش,کچلی سکه ای سر,کچلی سکه ای چیست,کچلی سکه ای موی سر,کچلی سکه ای پشت سر,کچلی سکه ایی,کچلی سکه ای در کودکان

کچلی , کچلی سکه ای , کچلی سکه ای ریش , کچلی سکه ای سر

توضیحاتی در مورد کچلی

کچلی و ریزش مو از جمله مشکلات اصلی است که اغلب آقایان و برخی از بانوان به آن دچار می شوند. کچل شدن به میزان زیادی زیبایی و چهره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، به همین دلیل لازم است تا تمهیداتی برای جلوگیری از ریزش مو در نظر گرفته شود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد کچلی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

کچلی چیست

کچل شدن نوعی عفونت پوست و ریزش موی ناشی از عامل قارچی است. در کچلی سر این ضایعات با حدود کاملاً مشخص و پوسته دهنده باعث ریزش مو به صورت لکه و پوسته ریزی سر، تغییر رنگ، شکنندگی و سست شدن موها در محل زخم، ریزش و طاسی موقتی می‌شود. اما خود طاسی متفاوت با کچلی است. انواع کچلی که ناشی از قارچها هستند مانند کچلی سر، کچلی ریش، کچلی عانه، کچلی بدن، کچلی ناخن و… از انواع قارچها مانند میکروسپورومها، تریکوفیتونها، اپیدرموفیتونها به وجود می‌آیند. روش انتقال کچلی تماس مستقیم فرد به فرد، از محیط (قارچ‌های خاک دوست) یا وسایل آلوده مشترک مانند شانه، روسری، حوله و دمپایی است. کچل شدن عفونت قارچی پوست و موی سر، ابرو و مژه‌ها می‌باشد که توسط میکروسپوروم و ترایکوفیتون ایجاد می‌گردد. ضایعات به صورت لکه‌های گرد منظم یا نامنظم در پوست سر همراه با شوره، التهاب، خارش و ریزش مو ایجاد می‌شوند. کچل شدن موی سر بیماری مسری بوده که معمولاً در بچه‌ها و بندرت در بالغین دیده می‌شود. عوامل بیماری از انسان به انسان، از خاک به انسان، از حیوان به انسان و حتی گاهی از انسان به حیوان منتقل می‌شوند.

کچلی قارچ سر

قارچ سر اغلب در اثر شرایط بهداشتی نامناسب و قرار گرفتن پوست سر برای مدت طولانی در شرایط گرم و مرطوب گسترش می‌یابد. بیماری مذکور معمولاً کودکان خردسال را تحت تأثیر قرار داده و در دنیا بسیار رایج است و از طریق تماس با فرد مبتلا شیوع می‌یابد. انتقال بیماری همچنین می‌تواند از طریق تماس با هر وسیله‌ای که با پوست و موی فرد آلوده تماس داشته است صورت گیرد از جمله شانه، کلاه و لباس. این بیماری همچنین از طریق تماس با حیواناتی که این قارچ را در بدن خود دارند (اغلب سگ، گربه، گاو و گوسفند) منتقل می‌شود. در کچل شدن ناشی از قارچها ما شاهد بروز کچلی سر ،کچلی ریش صورت ،کچلی عانه و کچلی سایر نقاط بدن هستیم.

انواع کچلی

از نظر بالینی کچل شدن سر به سه شکل دیده می‌شود: ۱- اکتوتریکس (Ectothrix) : شایع‌ترین فرم کچل شدن سر می‌باشد که ضایعات آن قبل از دوران بلوغ دیده شده و به صورت اپیدمی در مدارس شایع می‌باشد. ضایعات منفرد یا متعدد به صورت لکه‌های گرد یا بیضی با حاشیه کاملاً مشخص دیده می‌شوند. موها در محل ضایعه خاکستری رنگ شده و چند میلیمتر بالاتر از سطح پوست شکننده می‌شوند. عفونت اکتوتریکس به سه صورت لکه‌های بدون مو یا لکه‌های خاکستری (Gray patch) یا به فرم کریون Kerion (آبسه‌های ملتهب چرکی با ترشحات زرد رنگ) همراه با آدنوپاتی (تورم غدد لنفاوی) دیده می‌شود که عامل قارچی از حیواناتی مانند گاو و گوسفند به انسان منتقل می‌شود. درعفونت اکتوتریکس (خارج موئی) عوامل قارچی پس از ورود در ساقه مو رشد کرده و سپس از مو خارج شده و در اطراف ساقه مو به شکل آرتروکونیدی و کونیدی دیده می‌شوند. عوامل ایجاد کننده اکتوتریکس: میکروسپوروم کنیس (حیوان دوست)، میکروسپوروم جیپسئوم (خاک دوست)، ترایکوفیتون منتاگروفیتس (انسان دوست) و ترایکوفیتون وروکوزوم (حیوان دوست) می‌باشند. ۲- اندوتریکس (Endothrix) : عوامل قارچی در داخل مو رشد و تکثیر می یابند.

درمان کچلی قارچی

درمان کچلیهای قارچی داروهای ضد قارچی است مانند گریزئوفولوین، کلوتریمازول، فلوکونازول و… البته درمان معمولاً طولانی و دشوار است. خشک نگهداشتن ضایعات ضروری است. برای ضایعات ناحیه سر، هر روز موها را باید با شامپو شستشو داد. موها را کوتاه کنید ولی نتراشید. این کار را هر دو هفته یک بار تکرار کنید.

کچلی سکه ای

کچلیهای سکه‌ای تنها یک مشکل مربوط به پوست و مو نیست، عامل این اتفاق در بدن شما نهفته است و از آنجا که برای برطرف کردن این عامل تلاشی نشده پس از کاشت مو دوباره به‌خاطر همان واکنش قبلی که بدن نشان داده، موهای کاشته شده از دست می‌روند. کچلی سکه‌ای اتفاق شایعی است که گاهی بدون دلیل و بی‌توجه به اینکه زن هستید یا مرد سراغ‌تان می‌آید اما اگر شما هم دچار این مشکل شده‌اید و می‌خواهید بدانید که این بیماری از کجا سر و کله‌اش پیدا شده و این ریزش موها تا کجا می‌خواهد ادامه پیدا کند با ما همراه شوید

کچلی سکه ای یا آلوپسی

اسم علمی این بیماری «آلوپسی آره آتار» است. کچلیهای سکه‌ای نوعی بیماری خودایمنی است که در آن فولکول‌های موی شما از بین نمی‌روند اما بدن‌تان موها را اضافی تلقی کرده و تیشه به ریشه خودش می‌زند. با وجود بحث‌وجدل‌های زیاد هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نیست. در قدیم باور بر این بود که عفونت‌ها عامل بروز کچل شدن هستند که امروزه این نظریه رد شده است. گذشته از این، برای اینکه درمان درستی برای مشکل خود پیدا کنید، ابتدا باید نوع کچلیتان را تشخیص دهید. اگر ریزش موهای‌تان با خارش، سوزش و تورم همراه است در گروه مبتلایان کچلیهای سکه‌ای قرار نمی‌گیرید. درست است که اسم این بیماری کچلی سکه‌ای است اما مقدار ریزش موها ربطی به اندازه سکه ندارد و همیشه محدود به میزان اولیه ریزش نمی‌ماند. به عبارت دیگر، شاید ناحیه کچلی در ابتدا کم باشد اما ممکن است بعدا گسترده‌تر شود و حتی تا کچلی کامل هم پیش برود که در این موارد درمان دشوارتر می‌شود. از سوی دیگر، کچلی سکه‌ای فقط روی سر ظاهر نمی‌شود ممکن است ابروها و مژه‌ها را هم کچل کند. ریش و سبیل یا دیگر نقاط بدن هم از این بیماری در امان نیستند.

رفع کچلی سکه ای

کچلیهای سکه‌ای گرچه گاهی می‌تواند تهدیدی جدی برای موهای شما محسوب شود، اما همیشه هم سمج نیست. اگر خوش‌شانس باشید این مشکل خودبه‌خود بعد از گذشت مدتی خوب می‌شود، یعنی ابتدا ریشه موهای‌تان ریخته و بعد از مدتی دوباره جوانه می‌زند و همه موها بعد از سه تا شش ماه جایگزین می‌شوند. در بعضی موارد هم داستان به همین جا ختم نمی‌شود و به صبوری بیشتری نیاز است. در چنین مواقعی ممکن است یک قسمت شروع به ریزش کرده و قسمت‌های بیشتری را درگیر کند. در برخی مواقع هم بعد از ریزش و رویش مجدد یک ناحیه، قسمت دیگری دچار کچل شدن می‌شود. برای درمان پزشک باتوجه به‌شدت بیماری شیوه درمانی مناسب را انتخاب می‌کند و با کمک دارو‌های خوراکی یا تزریق دوره‌ای داروها برای برطرف شدن مشکل تلاش می‌کند. اگر ناحیه کچل شدن محدود باشد از دوره‌های تزریق دارو برای درمان استفاده می‌شود. اگر هم هیچ کدام از این شیوه‌ها کارساز نبود نوردرمانی یا فتوتراپی را انجام می‌دهند تا شاید باعث رشد مجدد موهای از دست رفته شوند. در فنوتراپی لامپ‌های مهتابی فرابنفش سه تا شش ماه یک روز در میان به سطح سر تابیده می‌شود که البته درمان تضمینی صددرصدی برای رفع کچلی نیست و ممکن است مدتی بعد از درمان فرد دوباره دچار کچلی شود. چراکه متاسفانه کچلی سکه‌ای در برخی افراد برگشت‌پذیر است.

کچلی سکه ای و کاشت مو

اگر دچار کچلی سکه‌ای شده‌اید و تنها قسمت محدودی از موهای‌تان را از دست داده‌اید، برای کاشت مو عجله نکنید. کاشت مو را نمی‌توان به ‌عنوان درمانی برای این نوع طاسی مطرح کرد و افرادی که سراغ این روش می‌روند، بعد از صرف هزینه مالی فراوان و تحمل سختی کاشت، متوجه می‌شوند که هنوز در همان شرایط قبل قرار دارند و مشکل‌شان به هیچ وجه برطرف نشده است. دلیل چنین اتفاقی هم ساده است؛ کچلی سکه‌ای تنها یک مشکل مربوط به پوست و مو نیست، عامل این اتفاق در بدن شما نهفته است و از آنجا که برای برطرف کردن این عامل تلاشی نشده پس از کاشت مو دوباره به‌خاطر همان واکنش قبلی که بدن نشان داده، موهای کاشته شده از دست می‌روند.

کچلی سکه ای و ناخن ها

کچلی سکه‌ای در بعضی‌ها با مشکلاتی در ناخن‌ها همراه می‌شود که البته هنوز دلیل این اتفاق مشخص نشده، اما چیزی که واضح است این است که تعدادی از بیمارانی که به کچلی سکه‌ای دچار شده‌اند از مشکلات ناخن هم شکایت دارند. در این افراد ناخن‌ها شکننده می‌شوند یا حالت فرورفته و بسیار آسیب‌پذیر پیدا می‌کنند. فکر نکنید اگر دنبال درمان ناخن‌تان رفتید و مشکلش را حل کردید کچل شدن موهای‌تان هم درمان می‌شود؛ حساب این دو مشکل کاملا از هم جداست و هریک درمان مناسب خود را می‌طلبد. برای درمان ناخن‌ها باتوجه به نظر پزشک از داروهای موضعی یا تزریق می‌توان کمک گرفت. بعضی‌ها با بروز مشکلات ناخن هنگام استفاده از مواد شوینده نگران بدتر شدن اوضاع هستند که باید بگویم اگر چنین نگرانی در ذهن شما هم وجود دارد، می‌توانید با خیال راحت دست‌های‌تان را بشویید و از مواد شوینده استفاده کنید چراکه این مواد شیمیایی ربطی به مشکلات ناخن شما ندارند.

نکاتی در مورد کچلی سکه ای

همانطور که گفتم علت اصلی آن هنوز معلوم نیست، اما عواملی باعث تشدید آن می‌شود. اگر می‌خواهید موهای‌تان بیشتر از این کچل نشود کمتر حرص بخورید و آرامش‌تان را حفظ کنید. استرس عامل ایجاد این بیماری نیست اما کچل شدن را تشدید می‌کند. 20 تا 30 درصد موارد کچلی، علل ارثی و ژنتیکی دارد. برای تغذیه‌تان هم وسواس نگیرید و توصیه‌های تغذیه‌ای عجیب و غریب اطرافیان که چه چیزی بخورید برای‌تان بهتر است و چه چیز ریزش مو را بدتر می‌کند، نادیده بگیرید که هنوز رابطه‌ای بین تغذیه و کچلی سکه‌ای پیدا نشده است. فکر نکنید با تغییر لوسیون یا خرید شامپوهای گران‌تر می‌توانید به بهبود کچل شدن کمک کنید. اگر هم می‌خواهید موهای‌تان را رنگ کنید، می‌توانید بدون نگرانی از بدتر شدن اوضاع رنگ دلخواه‌تان را انتخاب کنید. سشوار کشیدن هم کاری به کچل شدن شما ندارد.

کچلی و استرس

استرس دشمن شماره یک موها محسوب می شود. اگر بدن به واسطه بارداری، کاهش وزن، عمل جراحی، … دچار استرس شدید شود، احتمال ریزش مو نیز افزایش می یابد. ریزش بیش از اندازه مو بدون تردید می تواند موجب ترس و نگرانی شما شود، اما در ابتدا نباید دچار استرس شوید که این شرایط به طاسی منجر می شود. یافتن دلایل ریزش شدید مو می تواند به برطرف کردن این مشکل کمک کند.

عواملی که باعث ریزش مو و کچلی میشوند

رسیدگی بیش از اندازه به موها در ترکیب با استفاده از شامپوها و محصولات مراقبت از مو که حاوی سولفات هستند می تواند به موها آسیب برساند. این شرایط می تواند به ریزش مو منجر شود. همواره تلاش کنید شامپوهای فاقد سولفات را انتخاب کنید. استرس بیش از حد استرس دشمن شماره یک موها محسوب می شود. اگر بدن به واسطه بارداری، کاهش وزن، عمل جراحی، … دچار استرس شدید شود، احتمال ریزش مو نیز افزایش می یابد. پس از برطرف شدن استرس اضافی، شرایط موها نیز باید به حالت عادی بازگردد. عادات غذا خوردن بد موهای شما همانند بدن به یک رژیم غذایی سالم و متعادل نیاز دارند. کمبود پروتئین، آهن، و منیزیم می تواند دلیل ریزش مو باشد. با افزودن مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند ماست یونانی، گوشت مرغ، و مغزهای خوراکی به رژیم غذایی خود می توانید به کاهش ریزش مو کمک کنید. دوش گرفتن با آب سخت آب سخت که به آب حاوی مواد معدنی بالا گفته می شود می تواند موجب خشکی موها شود. این شرایط به آسیب دیدن مو و ریزش آن منجر می شود. برای مقابله با این شرایط می توانید از شامپوهای ارگانیک با سرکه سیب استفاده کنید. سندرم تخمدان پلی کیستیک سندرم تخمدان پلی کیستیک موجب عدم تعادل هورمونی در بدن می شود که به معنای سطوح افزایش یافته تستوسترون است. این شرایط می تواند در نهایت به ریزش مو منجر شود. از شایع‌ترین نشانه های این اختلال غدد درون ریز می توان به افزایش وزن، آکنه، شش پریود یا کمتر در سال، و رشد موهای زائد بدن اشاره کرد. بیماری تیروئید هر گونه بیماری تیروئید مانند کم کاری و پر کاری تیروئید می تواند موجب ریزش مو شود. خبر خوب این است که روش های درمانی موفق مانند تجویز هورمون تیروئید به رشد مجدد مو کمک می کنند.



مهناز خوشخو در دلدادگان

مهناز خوشخو در دلدادگان

مهناز خوشخو در دلدادگان

مهناز خوشخو در دلدادگان

مهناز خوشخو در دلدادگان


مهناز خوشخو در دلدادگان

مهناز خوشخو در دلدادگان

مهناز خوشخو در دلدادگان

مهناز خوشخو در دلدادگان

  • مینا هاشمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی