دلتنگم و با هیچ کسم میل سخن نیست

شیر برنج دزفولی

يكشنبه, ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۹:۳۲ ب.ظ
شیر برنج دزفولی را با نوعی برنج خوزستانی چرب و خوش عطر تهیه کرده و به عنوان صبحانه یا شام مورد استفاده قرار می دهند؛ گاهی نیز این غذا را در ماه مبارک رمضان به عنوان یک سحری مغذی مصرف می کنند و برای سفره افطار سرو می‌کنند
شیر برنج دزفولی

ستاره | سرویس آشپزی – شیر برنج دزفولی از غذا‌های محلی شهر دزفول است که با نوعی برنج بسیار خوش عطر و طعم و باکیفیت جنوبی  تهیه می‌شود. این برنج خوش عطر در تهیه شیر برنج دزفولی به کار می‌رود و به عنوان صبحانه یا شام مورد استفاده قرار می‌گیرد و در زمان روزه داری نیز به عنوان سحری یا افطار سرو می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیربرنج دزفولی را آموزش دهیم.
 

طرز تهیه شیر برنج دزفولی

مواد لازم
برنج عنبربو 1.5 پیمانه
نمک 1/4 قاشق چایخوری
آب 4 پیمانه
شیر 7 پیمانه
گلاب 3 قاشق غذاخوری

دستور تهیه
  1. برنج را پس از پاک کردن، چند بار با آب سرد شسته و سپس در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد بریزید.
  2. حدود ۴ پیمانه آب سرد به برنج اضافه کرده و قابلمه را با درب باز روی حرارت بالا قرار دهید.
  3. وقتی آب برنج به جوش آمد، حرارت را کم کرده و روی حرارت متوسط رو به پایین تنظیم کنید.
  4. اجازه دهید برنج بجوشد و دانه‌های برنج کاملا باز شوند.
  5. جوشیدن باید تا حدی ادامه یابد که دانه‌های برنج کاملا نرم شده و کمی آبدار شوند، ولی مراقب باشید آب برنج بیش از حد تبخیر نشود و دانه‌های برنج خشک نشوند.
  6. وقتی برنج به این مرحله از پخت رسید، حرارت را زیاد کرده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید، به این صورت که ابتدا یک پیمانه شیر اضافه کرده و هم بزنید و پس از اینکه به جوش آمد پیمانه بعدی را اضافه کنید. به همین ترتیب همه شیر را به قابلمه اضافه کرده و شیر برنج را هم بزنید که ته نگیرد.
  7. گلاب را به شیر برنج اضافه کرده و حرارت را کم کنید. حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا شیر برنج روی حرارت ملایم جوشیده و غلیظ شود.
  8. پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کرده و در ظرف مخصوص سرو بکشید.
  9. اجازه دهید شیر برنج خنک شده، سپس آن را با پودر بادام، گردو و پسته تزیین کنید.
  10. شیر برنج دزفولی را با شکر سفید یا قهوه ای، عسل، شیره، انواع مربا مخصوصا مربا گل، میوه تازه یا سس میوه سرو کنید.

شیر برنج دزفولی
 چند نکته مهم و اصولی در مورد شیر برنج دزفولی

  • برای تهیه شیر برنج دزفولی بهتر است از قابلمه تفلون نچسب استفاده کنید که پس از انتهای کار، به راحتی قابل شستشو باشد.
  • در حین پخت شیر برنج، مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
  • در صورت تمایل می‌توانید شیر را قبل از اضافه کردن به برنج گرم کنید تا بجوشد و پس از اینکه چند دقیقه جوشید آن را یکباره به برنج اضافه کنید.
  • اگر دوست دارید شیر برنج دزفولی را در یخچال نگه دارید، اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس روی ظرف حاوی شیر برنج را سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید، در غیر اینصورت لایه‌ی رویی شیر برنج خشک می‌شود.


شیر برنج غذایی ساده و در عین حال خوشمزه و مغذی است که درست کردن آن نیاز به مهارت خاصی ندارد و به راحتی آماده می‌شود. هرچند مصرف شیر برنج به عنوان یک صبحانه، عصرانه یا شام گرم در روز‌های سرد سال بسیار دلچسب است، ولی در ماه مبارک رمضان به عنوان نوعی دسر مقوی سر سفره افطار یا سحر قرار می‌گیرد.  هر ۱۰۰ گرم شیر برنج حاوی ۱۲۰ گرم کالری بوده و رطوبت لازم برای بدن را ایجاد می‌کند، لذا مصرف آن به افراد خشک مزاج توصیه می‌شود.

خوردن این غذا برای افراد گرم مزاج مفید بوده و افراد سرد مزاج بهتر است آن را با مربای گل سرخ و ادویه جات گرمی مانند دارچین مصرف کنند. استفاده از شیر برنج برای نوزاد پس از یک سالگی به عنوان غذای کمکی بسیار مطلوب بوده و می‌تواند تاثیر چشم گیری در رشد نوزاد داشته باشد. در کودکان بالای ۲ سال نیز می‌توان از شیر برنج عسلی به عنوان صبحانه استفاده کرده و در برنامه غذایی آن‌ها تنوع ایجاد کرد. نکته اساسی در تهیه شیر برنج این است که باید با برنج مرغوب خوش عطر درست شود تا به کیفیت مطلوب برسد.


  • مینا هاشمی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی